Осиновители

Осинови животно

Програмата за осиновяване на животни в Зоопарк-Варна е създадена благодарение на екипа на зоологическата градина. Началото бележи кампанията, която стартира месец януари 2013 г. под мотото „Осинови бебетата на Зоопарк-Варна“, с която се цели да се подпомогне дейността на зоологическата градина.

Всички бебета, родени през 2013 г. – 1 маймунче, 5 дългоноси мечета, 2 благородни еленчета, едно лопатарче и едно бебе лама са осиновени.

Благодарение на кампанията и други животни от зоопарка намериха своите благодетели.

С получените средства се направиха редица подобрения в зоологическата градина. Пример за това е новоизградената кухня за приготвяне на храна за животните в зоопарка, изградените нови местообитания на щъркели и зайци, ново местообитание на тигрите, обзаведено с басейн, дървета и специална лежанка на два етажа и много други.

Как да осиновя животно?

Думата „осиновяване“ при нас придобива нов смисъл. Не се налага да полагате грижи за дадени животни от колекцията на зоопарка в дома си, а чрез месечна финансова издръжка ще допринесете за подобряване на условията им на живот. Осиновител може да бъде всяко физическо или юридическо лице като при желание от страна на осиновителя е възможно поставянето на табелка с данните на осиновителя пред помещението на осиновеното животно.

За да осиновите животно е необходимо да погледнете списъка с животни за осиновяване. При избора е добре да бъдат обсъдени нуждите на даденото животно или животни с биолога на зоопарка, който най-добре знае от какво имат нужда в момента. След това подписвате договор за дарение/осиновяване. Договорът може да бъде сключен за минимален срок от 1 месец и максимален за 2 години

Каква е Вашата полза?

Удовлетворение и фактът, че по този начин ще помогнете на избрания от вас вид и опазването на природата. Вашият пример може да бъде последван от други хора и малката помощ да стане голяма.

Най-правилните решения, тези които ни карат да се гордеем, че сме хора – се вземат със сърцето-човек няма две сърца – едно за хората и едно за животните. За благодарност от наша страна ще получите специално създадена за случая грамота.

Това са хората, които подкрепиха нашата осиновителна програма.

ИменаОсиновено животно

Разбери каква е месечната издръжка за животно

Свали документа

гр. Варна, м-т “Салтанат” №5 (в Морската градина между Пантеона и Делфинариума)

Зоопарк Варна

  • телефон: 052/820 613; 0884 095 506
  • e-mail: info@varna-zoo.com