ОФИЦИАЛЕН САЙТ НА

За разлика от обикновения черно-бял скункс, екзотичните животинчета имат цвят на мляко с кафе. Това е резултат от изкуствена селекция, която не може да бъде видяна в природата. Скунксът е активен предимно през нощта. Когато слънцето изгрее, той се оттегля в бърлогата си, която е изкопана под земята или е под сграда, камък или купчина камъни. Обича да си хапва – мишки, яйца, мърша, насекоми, ларви, горски плодове и др. Мъжките живеят самостоятелно, а женските – на малки групи. Ивичестият скункс не спи зимен сън, но вместо това става неактивен или слабо активен през зимата.

 

Календар на събитията
  1. Ден на пеликана

    4 октомври от 11:00 - 14:00
  2. Рожден ден на лъвчетата

    16 октомври от 11:00 - 12:00
  3. Хелоуин в зоопарка

    31 октомври от 11:00 - 12:00
  4. Дядо Коледа пристига в зоопарка

    22 декември от 11:00 - 12:00